1. Cum adaug un client nou?

Un client nou se poate adauga in doua moduri:

  • Direct din factura accesand butonul de "+" din dreapta clientului

  • Din meniul Clienti accesand butonul de "+ Client Nou" din dreapta sus.

Daca aveti de adaugat mai multi clienti, atunci este mai usor sa accesati meniul Clienti si sa adaugati pe rand toti clientii doriti.

Clientul poate fi persoana juridica sau persoana fizica. Un client nou se creeaza implicit ca si persoana juridica. In cazul in care clientul este persoana fizica, atunci selectat optiunea "Persoana fizica".

Pentru adaugarea rapida a clientilor persoane juridice, va recomandam sa folositi norisorul din dreapta CIF-ului. Prin accesarea norisorului vom prelua automat datele de pe Internet (Denumire, Nr. Registru, Adresa, Judet, Localitate) si nu va mai trebui sa le completati manual.

"PREFERINTE": aici puteti opta pentru setarea unor preferinte la nivel de client:

  • Limba traducere documente: In cazul in care clientul dumneavoastra nu este din Romania, ii puteti emite factura in limba engleza.

    Implicit, limba traducere este "Romana". Limba traducere se poate schimba si de pe factura (cea setata acum se va propune pe factura, unde se poate schimba).

  • Observatii vizibile pe factura: scrieti aici informatii care doriti sa apara pe toate facturile emise pentru clientul respectiv.

    Puteti scrie aici, de exemplu, "Conform contract din data ... " sau orice alta informatie care doriti sa apara in informatii factura.

"Salveaza si Inchide":

  • dupa ce ati adaugat informatiile necesare referitoare la Client, accesati "Salveaza si Inchide" pentru a salva clientul respectiv.